SKŁADNIKI:
- 600g białej rzodkwi (2-3 szt),
- pęczek koperku,
- 80g kiełków na patelnię + 1 łyżka oleju z oliwą (kiełki soczewicy, kiełki fasoli mung, kiełki cieciorki),
- 6 łyżek jogurtu greckiego,
- 1/3 łyżeczki soli morskiej,
- 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
WYKONANIE
Białą rzodkiew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję drobno pokrojony koperek i kiełki (wcześniej smażę na patelni przez 3 minuty), jogurt grecki i doprawiam do smaku. Gotowe:)
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz