SKŁADNIKI:
- 250g filetu z kurczaka,
- 20g słodkiej papryki (np. PRYMAT),
- olej do smażenia.
WYKONANIE
Przygotowuję mięso, pozbawiam błonek, chrząstek, myję, kroję w plastry (1 cm). Panieruję w słodkiej papryce z każdej strony (b.dokładnie). Smażę na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony na nie za dużym ogniu (nie przypalić). Odsączam na papierowym ręczniku. Tak przygotowane plastry filetu kroję jeszcze na mniejsze plasterki i serwuję z sałatkami warzywnymi - jak przygotować taką sałatkę podam w następnym przepisie.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz