SKŁADNIKI:
- 1 kg buraczków czerwonych,
- 20 dag słodkich jabłek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 1 łyżka cukru,
- szczypta soli.
WYKONANIE
Buraczki myję i gotuję do miękkości. Przestudzone obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Dodaję cukier, sól i sok z cytryny. Składniki łączę ze sobą, sprawdzam czy odpowiada mi smak i podaję jako dodatek do obiadu.
SMACZNEGO!
poniedziałek, 4 lutego 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz