SKŁADNIKI:
- 0,5 szkl.mleka,
- 50g białej czekolady,
- 0,5 łyżeczki cukru waniliowego,
- 1 żółtko,
WYKONANIE
Wlewam do rondelka mleko i gotuję, rozpuszczam białą czekoladę, dodaję cukier waniliowy. Cały czas gotując - mieszam. Do naczynka wlewam małą ilość sosu i rozprowadzam żółtko. Takim sposobem zapobiegniemy zwarzeniu. Przelewam do rondelka. Gotuję jeszcze przez chwilę, aż sos zgęstnieje.
MÓJ KOMENTARZ
Sos jest świetny do naleśników, deserów, ciast.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
BABKA Z NUTELLĄ
CZEKOLADOWA, LEKKO WILGOTNA I DO TEGO PUSZYSTA TAKA WŁAŚNIE JEST BABKA Z NUTELLĄ. DOSKONAŁA NA WSZELKIE OKAZJE A PROSTOTĄ WYKONANIA I OBŁĘD...
-
POTRAWKA - DLA WIELU Z NAS SMAK DZIECIŃSTWA. PAMIĘTAM CZASY GDY ZBIERAŁA SIĘ W NASZYM DOMU CAŁA RODZINA BO JAK POTRAWKA TO TYLKO U MOJEJ MA...
-
SKŁADNIKI: - 700g słoniny (dostałam już przygotowaną do bezpośredniego wrzucenia do garnka - czyli zmieloną), - opcjonalnie: sól do smaku ...
-
(Proporcje na 200g ciasta) SKŁADNIKI: - 1 jajko, - 150g mąki pszennej, - 1/4 łyżeczki soli. WYKONANIE Mąkę wsypuję na stolnicę, wbij...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz